NRAP Architects | Pretoria Road - NRAP Architects
Photo Credit: Ranald Lawrence
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pretoria Road


  • 29 Apr


  • Admin06

We have been able to transform the way our clients live by remodelling and extending the rear and side of their terraced house in north Cambridge. The boundary to the side of the house was flanked by a two storey unfenestrated brick wall that cut out valuable south light. The challenge therefore was to create a series of contemporary spaces related to the garden, without cutting out too much light from the centre of the house. We achieved this through the use of roof lights and generous windows facing the garden. The existing corner wall was retained at ground floor to reduce the need for new structure The retained pier was clad in oak to form an object that straddles inside and outside and a bookcase was created within the box adjacent to a generous window seat.

Top