NRAP Architects | Chemistry - NRAP Architects
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Chemistry


  • 06 Jun


  • Admin06

Our multi-phased work to re-furbish the University of Cambridge’s Department of Chemistry was granted £26 million from the Government’s JIF Fund. The re-fit creates new laboratories within the existing envelope, providing new services, finishes, furniture and fittings, and a Technical Services Centre within an existing basement Boiler House. The pre-patinated copper-clad flues take extract air through fume hoods. Extract ducts are concealed behind fritted glass which helps to reduce solar gains to the south-facing laboratories. The proposals therefore involved a dramatic change in the building’s appearance, and have a major effect on the Cambridge skyline.

Top