NRAP Architects | Balliol College - NRAP Architects
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Balliol College


  • 06 Jun


  • Admin06

NRAP Architects were commissioned by Balliol College, Oxford, together with three London-based practices, to prepare proposals in competition for their site on the Jowett Walk. A three-staged £9m development was envisaged, with 150 undergraduate rooms, a small theatre and lecture rooms, squash courts, a swimming pool and the replacement of the present cricket pavilion. The scheme was designed to accommodate the change from the predominantly domestic scale of Jowett Walk to the grander scale of the Master’s field to the north. Four quadrangles were to be created, and undergraduate rooms were entered from circular landings – giving a strong sense of identity to each group.

Top